fbpx

Прогнози аналітиків Capital Times на 2023 рік: огляд реалізації

Наприкинці минулого року наші аналітики давали 6 фінансово-економічних прогнозів на 2023 рік. Настав час підбити підсумки! Давайте розглянемо, яким чином реалізувалися прогнози аналітиків Capital Times на 2023 рік.

ПРОГНОЗИРЕАЛІЗАЦІЯ
Безробіття

Якщо у 2022 р. центробанки фокусувалися на інфляції, то тепер їх риторика все більше буде містити коментарі з приводу зростання рівня безробіття. Вже зараз корпорації активно звільняють персонал, що спонукатиме населення звертатися до служб зайнятості.
Не реалізувалося (0:1)

Зростання рівня безробіття в розвинених країнах не відбулося. Безробіття в країнах OECD знизилося з 5,3% у 2022 р. до 4,8% на кінець 2023 р. І хоча корпорації продовжили звільняти персонал, на ринку праці залишається багато відкритих вакансій в різних регіонах.
Тайвань

Геополітичний ризик навколо Тайваню буде сходити нанівець. Ніякої війни між Китаєм та США. Більше того, керівництво країн буде шукати шляхи покращення відносин. Це буде добрим знаком для технологічного світу.
Реалізувалося (1:1)

Ступінь напруги навколо Тайваню спадав впродовж всього року. Більше того, Президент Китаю відвідав США вперше з 2017 р., а американські топ-політики стали постійними гостями в Піднебесній. Однак, слід визнати, Китай не припинив планувати анексію Тайваню.
Валюти Азії

В Азії варто очікувати кардинальних змін у валютному регулюванні. Слабкість йени шкодить економіці Японії, тож уряд збільшить інтервенції або змінить підхід до розрахунку курсу. Це обумовить спекулятивний ажіотаж на йену.
Частково реалізувалося (2:1)

Японська йена почала укріплюватися відносно долара США. Ми побачимо продовження тренду на очікуваннях переходу Банку Японії до політики високих ставок. Китайський юань навпаки став аутсайдером на валютному ринку у 2023 р.
TESLA

Вартість компанії Tesla вже ніколи не буде сягати $1 трлн. Час надвисоких мультиплікаторів та хайп оцінок минув. Попереду період раціональних інвесторів, де пріоритетом буде стабільність та передбачуваність бізнесу компаній
Реалізується (3:1)

Ринкова вартість Tesla на кінець року сягає $815 млрд, незважаючи на нові рекорди оцінки таких компаній, як: Apple, Microsoft, Nvidia. Індекс S&P 500 також завершує рік на історичних максимумах.
Crypto

Очищення криптоіндустрії від токсичних проектів продовжиться у 2023 р. Варто очікувати змін у регулюванні ринку цифрових валют урядами провідних країн.
Це призведе до падіння курсу BTC нижче $10 тис. Це буде найкращий час для довгострокових інвесторів збільшити позиції у криптовалютах.
Реалізувалося (4:1)

В Комісії з цінних паперів США зареєстровано проспекти більше 10 біржових фондів на криптовалюти. Серед активних інвесторів Blackrock, Vanguard та Charles Shwab.
Вартість BTC не впала до $10 тис., проте поточний рік дійсно давав можливість купити чи збільшити інвестиції в криптовалюти по привабливим цінам.
росія

Війна в Україні поступово перейде на територію росії (далі кордонів 1991 р.). Цей процес триватиме не один рік, що буде утримувати напруженість в регіоні та ціни на енергоносії.
Частково реалізувалося (5:1)

Наприкінці червня 2023 р. відбулося повстання вагнерівців на чолі з євгеном пригожиним. Заколот виявився вкрай недовготривалим та безрезультативним. Однак, світу була показана певна слабкість режиму путіна.

Також нагадаємо, що ми випустили велике макроекономічне дослідження: Україна 2022-2025 придбати яке Ви можете за посиланням нижче

Всі свіжі інсайти, новини та дослідження доступні першими для підписників телеграм боту. А деякі ексклюзивні матеріали доступні тільки там. Приєднуйтесь!

Інші новини

Прокрутити вгору