fbpx

6 фінансово-економічних прогнозів на 2023 рік

Безробіття

Якщо у 2022 р. центробанки фокусувалися на інфляції, то тепер їх риторика все більше буде містити коментарі з приводу зростання рівня безробіття. Вже зараз корпорації активно звільняють персонал, що спонукатиме населення звертатися до служб зайнятості. Як підсумок, регулятори припинять підвищення облікових ставок.

Валюти Азії

В Азії варто очікувати кардинальних змін у валютному регулюванні. Слабкість йени шкодить економіці Японії, тож уряд збільшить інтервенції або змінить підхід до розрахунку курсу. Це обумовить спекулятивний ажіотаж на йену. Гонконгський долар може змінити діапазон прив’язки до USD.
Це один з основних ризиків для Китаю, у тому числі.

Тайвань

Геополітичний ризик навколо Тайваню буде сходити нанівець. Ніякої війни між Китаєм та США. Більше того, керівництво країн буде шукати шляхи покращення відносин. Це буде добрим знаком для технологічного світу.
Однак, бюджети на оборону та військове оснащення будуть
зростати. Аналогічно й космічна сфера.

Crypto

Очищення криптоіндустрії від токсичних проектів продовжиться у 2023 р. Варто очікувати змін у регулюванні ринку цифрових валют урядами провідних країн.
Це призведе до падіння курсу BTC нижче 10 тис. дол. Це буде найкращий час для довгострокових інвесторів відкрити або збільшити позиції у основних криптовалютах.

TESLA

Вартість компанії Tesla вже ніколи не буде сягати 1 трлн дол. Час надвисоких мультиплікаторів та хайп оцінок минув. Попереду період раціональних інвесторів, де пріоритетом буде стабільність та передбачуваність бізнесу компаній. Як показує досвід кризи dot.com – лише одиниці компаній зможуть
повернутися до історичних максимумів оцінки їх акцій.

рф

Війна в Україні поступово перейде на територію росії (далі кордонів 1991 р.). Цей процес триватиме не один рік, що буде утримувати напруженість в регіоні та ціни на енергоносії.
В таких країнах, як Арменія, Грузія, Казахстан почнуться антиросійські мітинги. Рашизм буде буде визнано екстреміським рухом.

Всі свіжі інсайти, новини та дослідження доступні першими для підписників телеграм боту. А деякі ексклюзивні матеріали доступні тільки там. Приєднуйтесь!

Інші новини

Прокрутити вгору